top of page

1. nacionalni dogodek projekta »SPOZNAJ - Podpora pri uvajanju načel odprte znanosti v Sloveniji«Vljudno vabljeni na 1. nacionalni dogodek projekta »SPOZNAJ - Podpora pri uvajanju načel odprte znanosti v Sloveniji«! Rudolfovo je del konzorcija SPOZNAJ.Z dogodkom bomo obeležili začetek projekta ter skupaj z najpomembnejšimi deležniki začrtali smernice izvedbe nacionalne politike odprte znanosti. Predstavili bomo tudi nekatere uspešne tovrstne prakse v Evropskem raziskovalnem prostoru.


V okviru projekta SPOZNAJ bodo Centralna tehniška knjižnica Univerze v Ljubljani in 20 slovenskih javnih raziskovalnih organizacij prilagodile svoje delovanje v skladu z Resolucijo o znanstvenoraziskovalni in inovacijski strategiji Slovenije 2030, Zakonom o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti, Zakonom o dostopu do informacij javnega značaja, Uredbo o izvajanju znanstvenoraziskovalnega dela v skladu z načeli odprte znanosti ter praksami in načeli odprte znanosti v Evropskem raziskovalnem prostoru. Odprta znanost obsega odprti dostop do raziskovalnih rezultatov, vrednotenje kakovosti in vpliva znanstvenoraziskovalnega dela z uporabo odgovornih metrik ter vključevanje občanov v znanstvenoraziskovalno delo. Projekt sofinancirata Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU prek nacionalnega Načrta za okrevanje in odpornost.


1. nacionalni dogodek projekta SPOZNAJ bo potekal v četrtek, 5. oktobra 2023, od 9:00 do 15:00 v atriju ZRC SAZU, Novi trg 2, 1000 Ljubljana, po priloženem programu v datoteki, ki jo snamete spodaj. Organiziran bo tudi spletni prenos v živo prek Zooma s simultanim tolmačenjem iz slovenščine v angleščino.


Zaradi lažje organizirane vse udeleženke in udeležence vljudno naprošamo, naj svojo udeležbo predhodno registrirajo, in sicer:

• udeležbo v živo: prek platforme za izdajo e-vstopnic Ticket Tailor,

• udeležbo prek spleta: prek Zoom obrazca.


Veselimo se srečanja z vami.

Konzorcij projekta SPOZNAJVabilo na 1
. nacionalni dogodek projekta SPOZNAJ
Download NACIONALNI DOGODEK PROJEKTA SPOZNAJ • 318KB


 
Comments


bottom of page