top of page

Prvo srečanje celotnega konzorcija v okviru projekta "sadjAR"Začetek inovativnega projekta "Obogatena resničnost v pridelavi sadja in zelenjave (sadjAR)" V sredo, 31. januarja 2024 je na sedežu partnerja Rudolfovo potekalo prvo srečanje celotnega konzorcija v okviru inovativnega projekta, ki združuje tradicionalno kmetijstvo z novo tehnologijo - uporabo obogatene resničnosti (AR): "Obogatena resničnost v pridelavi sadja in zelenjave (sadjAR)".


Projekt, ki ga podpirajo partnerji, kot so SLOKVA, zavod za razvoj neizkoriščenih potencialov, Kmetija Marko Judež, Kmetija Blaž Radej, Kmetija Karlovček d.o.o., Kmetija Jožica Kastelic, Kmetija Mitja Omerzel, Visoka šola za upravljanje podeželja Grm Novo mesto, Solos d.o.o., prinaša inovativne rešitve za izboljšanje komunikacije med kmeti in kmetijskimi svetovalci.


S pomočjo AR tehnologije želimo približati moderne pristope vsem kmetom, ki potrebujejo dodatno usmeritev ali znanje. To bo omogočeno bodisi s pomočjo kmetijskega svetovalca preko AR očal na terenu ali pa preko video vodičev, dostopnih na spletu.


Sestanek je bil odlična priložnost za izmenjavo idej, predstavitev projektne ekipe ter določitev smernic za nadaljnje sodelovanje.


 

50 views0 comments

Comments


bottom of page