top of page

Vabilo na predavanje: Načrtovanje ravnanja z raziskovalnimi podatki

Updated: Mar 27Rudolfovo, kot član konzorcija Spoznaj vabi na predavanje o Načrtovanju ravnanja z raziskovalnimi podatki


Rudolfovo kot član konzorcija Spoznaj vas vabi danes, v četrtek, 21. marca 2024 preko Zoom platforme med 10:30 in 12.00 uro na predavanje z naslovom Načrtovanje ravnanja z raziskovalnimi podatki, ki ga bo vodil predavatelj Peter Čerče (ZRS Koper).


V predavanju bo predstavljen Načrt ravnanja z raziskovalnimi podatki (NRRP), ki je osnova za uspešno izvedbo raziskav.


Vsebina predavanja:

Raziskovalni procesi se med znanstvenimi vedami in raziskovalnimi področji razlikujejo, pogosto pa jim je skupno, da vključujejo preverjanje modela ali hipoteze z uporabo raziskovalnih podatkov. Odgovorno ravnanje z raziskovalnimi podatki je osnova za uspešno izvedbo raziskav. Načrt ravnanja z raziskovalnimi podatki (NRRP) pa je dokument, ki naj ga raziskovalna skupina pripravi pred začetkom izvajanja raziskave in v katerem predvidi vse pomembne aspekte tekom celotnega življenjskega kroga raziskovalnih podatkov. NRRP lahko raziskovalna skupina v času trajanja projekta po potrebi spreminja in dopolnjuje, saj pred izvedbo ni vselej mogoče predvideti vseh okoliščin raziskave. Predstavili vam bomo ključne elemente NRRP, predloge, ki jih imajo v ta namen pripravljene nekateri financerji raziskovalnega dela ter pripomočke in orodja za pripravo ustreznega NRRP.


Več informacij in prijava sta možna na povezavi: Načrtovanje ravnanja z raziskovalnimi podatki (projekt-spoznaj.si)


 
6 views0 comments

Comments


bottom of page