top of page

Rudolfovo, kot član konzorcija Spoznaj vabi na strokovni posvetVabilo na strokovni posvet: Položaj občanske znanosti in umestitev v okvir financiranja znanstvenoraziskovalne dejavnostiJavna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije v ponedeljek, 18. 12. 2023, ob 10. uri, organizira strokovni posvet z naslovom "Položaj občanske znanosti in umestitev v okvir financiranja znanstvenoraziskovalne dejavnosti«.


Na posvetu bodo sodelovali predstavniki Centralne tehniške knjižnice Univerze v Ljubljani, Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije, ambasadorka občanske znanosti ter člani projektnih skupin raziskovalnih organizacij, ki v svoje delo že vključujejo elemente občanske znanosti.


Nedavno uveljavljena nacionalna zakonodaja s področja odprte znanosti določa spodbujanje izvajanja občanske znanosti v javno sofinanciranih raziskavah.


Namen strokovnega posveta je, da ARIS skupaj s strokovnimi deležniki, ki že delujejo na področju občanske znanosti, začrta smernice za učinkovito vključevanje širše skupnosti v znanstvenoraziskovalno delo.


Program strokovnega posveta je na voljo tukaj: Strokovni_posvet_program1.pdf (arrs.si)


Strokovni posvet lahko spremljate v živo na povezavi: Launch Meeting - Zoom

 
7 views0 comments

Comments


bottom of page