top of page

{Rudolfovo v oddaji ˝Smo dobri gospodarji˝ (Vaš kanal)
Oglejte si intervju s prof. dr. Janezom Povhom direktorjem {Rudolfovega - Znanstvenega in tehnološkega središča Novo mesto, ki je nedavno gostoval v priljubljeni oddaji "Smo dobri gospodarji" na TV Vaš kanal: Smo dobri gospodarji, 2. april 2024 - Vaš kanal (vaskanal.com) .


V pogovoru, ki se začne pri 6:25 min, je prof. dr. Povh predstavil delovanje inštituta v prvih dveh letih ter napovedal načrte za naprej. 


Osvetlil je tudi projekt »SPOZNAJ - Podpora pri uvajanju načel odprte znanosti v Sloveniji«, v okviru katerega bomo pod koordinatorstvom Centralna tehniška knjižnica Univerze v Ljubljani (CTK) Univerze v Ljubljani (CTK) in ob sodelovanju 20 slovenskih javnih raziskovalnih organizacij prilagodili svoje delovanje v skladu z Zakonom o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti, Uredbo o izvajanju znanstvenoraziskovalnega dela v skladu z načeli odprte znanosti ter s praksami in načeli odprte znanosti v Evropskem raziskovalnem prostoru. Projekt sofinancirata Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU prek nacionalnega Načrta za okrevanje in odpornost. 9 views0 comments

コメント


bottom of page