top of page

AI-powered Next Generation of VETObdobje trajanja: 15. 6. 2023 do 14. 6. 2027


Naziv projekta: AI-powered Next Generation of VET (razpis: ERASMUS-EDU-2022-PEX-COVE)


Vodja projekta na {Rudolfovem: doc. dr. Janez Kolar

 

Akronim projekta: AI4VET4AI


Koordinator projekta: Visoko učilište Algebra, dr.sc. Maja Brkljačić


Partnerji:

26 partnerjev iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Turčije, Irske, Grčije, Italije, Španije, Nizozemske, Nemčije in Srbije.


Vrsta projekta: Razvojno-raziskovalni projekt


Kratek opis projekta:

Cilj projekta AI4VET4AI je oblikovati transnacionalno evropsko platformo odličnosti v poklicnem izobraževanju in usposabljanju (VET), ki bo pomagala premostiti trenutno pomanjkanje veščin, vezanih na umetno inteligenco (AI). S tem bomo spodbudili ponudnike VET, da prepoznajo in sprejmejo svoj delež prizadevanj za razvoj in implementacijo AI-rešitev.

Konzorcij sestavljajo ponudniki VET, raziskovalne institucije in podjetja s področja AI. Skupaj bomo poiskali vrzeli v veščinah, vezanih na AI, še posebej v sektorjih zdravstva, turizma, kmetijstva, poslovnega upravljanja in načrtovanja pametnih mest.

Na tej podlagi bomo ustvarili 10 množičnih odprtih spletnih tečajev za dijake v poklicnem izobraževanju in odrasle, ki se izobražujejo med delom. Zagotovili bomo podporo učiteljem in trenerjem VET v obliki učnih gradiv za izobraževanje učiteljev. Ustanovili bomo 8 kampusov za AI VET in 7 inkubatorjev za inovacije VET, v katerih se bodo dijaki in odrasli naučili uporabljati umetno inteligenco za reševanje problemov.

Skupno bo naše programe v okviru projekta obiskovalo več kot 1.000 dijakov ljudi. Leta 2018 je Evropska unija prisegla, da postane vodilna regija na svetu pri razvoju in uvedbi vrhunske, etične in varne umetne inteligence. Naš projekt nas bo pripeljal korak bliže k temu cilju.


Spletna stran projekta: https://www.ai4vet4ai.eu/ 


Projekt sofinancirata: Evropska komisija in Program Erasmus+

 

 


bottom of page