top of page

Industrijski metaverzum v Revozu



Skupina Renault Group gradi svoj metaverzum. Gre za virtualno industrijsko repliko vsega, kar se dogaja v tovarni v realnem času. Cilj tega projekta je vzpostaviti hitrejšo in boljšo proizvodnjo ob hkratnem zmanjšanju stroškov in ogljičnega odtisa industrijskih procesov.

Istočasno pa je skupina Renault Group lansirala interno kampanjo #PassionIndustry, katere del je razstava Industrijski metaverzum, s katero želi zaposlenim predstaviti svojo vizijo na področju digitalne preobrazbe industrije Renault Group.


Razstava, ki je bila premierno prikazana v Flinsu, se seli zdaj še v Renaultove tovarne.

V Revozu bomo razstavo Industrijski metaverzum so lansirali 24. maja.


Na razstavi bodo predstavljena 4 področja – podatki (big data = zbiranje in obdelava velike količine podatkov), povezana proizvodnja (DWS, CHUET …), povezana dobavna veriga (sledenje kamionom …) in energetska učinkovitost (nadzorna soba za energetiko …).


Namen razstave je zaposlene seznaniti s prihajajočimi novostmi industrije 4.0 in različnimi digitalnimi tehnologijami, ki so že v uporabi v posameznih tovarnah. Na razstavi bo mogoče tudi v živo preizkusiti nekatera sodobna digitalna orodja, kot so n.pr. virtualna očala.


JRZ Rudolfovo je na razstavi predstavil uporabo tehnologije mešane, obogatene in navidezne resničnosti, ter možnosti usposabljanja s haptičnim rokavicami.


Razstava je namenjena zaposlenim Revoza in je del večje interne kampanje Renault Group.








Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page