top of page

LABTOP na 15. Dnevu inovativnosti prejel zlato priznanje

Avtorji LABTOPA-a, ki je s 1. 9. 2022 prešel pod okrilje Rudolfovega (dr. Katerina Božič, Franci Bratkovič, dr. Krištof Debeljak, dr. Andrej Dobrovoljc, Anja Jakše, mag. Tatjana Koleša, Marko Kuzmanović, Vinko Longar, Jožica Piškur, dr. Janez Povh, Janez Primc in Marko Rudolf) z direktorjem RC Novo mesto, Francijem Bratkovičem. Fotografija: GZDBK

Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine (GZDBK) je letos 14. septembra že 15. leto na Dnevu inovativnosti, ki je potekal na Otočcu, podelila priznanja in nagrade dolenjskim in belokranjskim inovatorjem.

Med letošnjimi prejemniki je bil tudi Razvojni center Novo mesto za postavitev Laboratorija za tovarne prihodnosti (LABTOP), ki je s 1. 9. 2022 prešel pod okrilje Rudolfovega – znanstvenega in tehnološkega središča Novo mesto.

S postavitvijo LABTOP-a je bil razvit nov koncept družbenega sodelovanja. »LABTOP je visoko tehnološka mini tovarna, v kateri se učijo dijaki, študenti ter mlada in že uveljavljena podjetja. Gre za stalno postavitev, v kateri je integrirana večina ključnih tehnologij, ki sodijo na področje industrije 4.0. Prostor je v souporabi z lokalnimi izobraževalnimi ustanovami, ki v laboratoriju izvajajo redni izobraževalni program, na voljo pa je tudi podjetjem in posameznikom,« je med drugim zapisano v obrazložitvi nagrade, ki jo je v imenu avtorjev (dr. Katerina Božič, Franci Bratkovič, dr. Krištof Debeljak, dr. Andrej Dobrovoljc, Anja Jakše, mag. Tatjana Koleša, Marko Kuzmanović, Vinko Longar, Jožica Piškur, dr. Janez Povh, Janez Primc in Marko Rudolf) iz rok predsednika zbornice Marka Gorjupa prevzel Franci Bratkovič, direktor Razvojnega centra Novo mesto.

»Da je Laboratorij za tovarne prihodnosti LABTOP odličen projekt smo se zavedali že ob njegovem snovanju. V ta projekt smo verjeli od vsega začetka, na njem zavzeto delali, se povezovali z različnimi strokovnjaki in dobavitelji. Zlato priznanje za inovacijo GZDBK je potrditev, da je projekt prepoznan in cenjen tudi v domačem okolju, česar smo še dodatno veseli. Nagrado razumemo kot potrditev pravilnosti smeri, v kateri delamo in kot vzpodbudo za nadaljnje ambiciozne korake,« je še povedal Franci Bratkovič.

20 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page