top of page

Možnosti in ugodnosti pri odprtem objavljanju za slovensko akademsko skupnost


Rudolfovo je del konzorcija projekta SPOZNAJ.

V jesenskem obdobju bomo v projektu organizirali serijo predstavitev na temo odprte znanosti, ki bodo potekale vsak četrtek od 10:30 do 12:00 prek platforme Zoom.


Predstavitve so namenjene širši javnosti, še posebej raziskovalnemu, strokovnemu in knjižničnemu osebju. Vljudno vabljeni!

 

Možnosti in ugodnosti pri odprtem objavljanju za slovensko akademsko skupnost Zoom, 28. 9. 2023 ob 10:30 mag. Miro Pušnik in Maja Vihar (Centralna tehniška knjižnica Univerze v Ljubljani), Herman Erčulj (Narodna in univerzitetna knjižnica)


Predstavili bomo različne možnosti odprtega objavljanja, ki so na voljo slovenskim raziskovalkam in raziskovalcem v skladu z nacionalno zakonodajo, zahtevami financerjev v Evropskem raziskovalnem prostoru in politikami nekaterih organizacij, katerih članica je Slovenija (npr. kOAlicije S, katere članica je Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije). Predstavili bomo preoblikovalne pogodbe ter možnosti objav, ki iz tega izhajajo. Predstavili bomo tudi možnost objav v odprto dostopnih znanstvenih revijah ter na platformah za odprte objave.







28 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page