top of page
Mitja Košak

Novi direktor JRZ Rudolfovo je dr. Janez Povh

Updated: Sep 19

Upravni odbor JRZ Rudolfovo je za prvega direktorja zavoda imenoval dr. Janeza Povha, ki je vodil Center razvoja, raziskav in inovacij na RC Novo mesto. Dr. Janez Povh bo mandat direktorja nastopil s 1. septembrom 2022.

Na seji je JRZ obravnaval poročilo o prijavljenih kandidatih na razpis za direktorja, ki je bil objavljen od 10. maja do 6. junija 2022. Prijavila sta se dva kandidata, po pregledu vlog in predstavitvi, pa je upravni odbor za novega direktorja JRZ Rudolfovo soglasno imenoval dr. Janeza Povha.

vir: FS UL

Dr. Janez Povh je doktor znanosti s področja matematike in je bil prvi dekan Fakultete za informacijske študije v Novem mestu. Trenutno je zaposlen na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani, kjer se ukvarja s pripravami ter izvajanjem evropskih in nacionalnih projektov s področja matematike, velepodatkov in superračunalništva. Predava na temo matematične optimizacije, deluje kot mentor, hkrati pa je tudi dober poznavalec znanstveno-raziskovalnega okolja.

V predstavitvi vizije razvoja JRZ je izpostavil dokončanje aktivnosti pri vzpostavljanju delovanja zavoda, kadrovsko popolnitev ter zagotovitev bazičnih materialnih pogojev in raziskovalne opreme. Poudaril je, da je v ustanovnem elaboratu predvideno, da JRZ Rudolfovo prevzame LABTOP, ki je že demonstracijski center za Industrijo 4.0 in trenutno deluje pod okriljem RC Novo mesto. Hkrati pa bo JRZ Rudolfovo tudi demonstracijski center za digitalizacijo, krožno gospodarstvo in prenos intelektualne lastnine.

K prioritetam je dodal tudi umestitev delovanja JRZ Rudolfovo v mednarodne povezave. Ena od temeljnih vrednot pa mora biti po njegovem mnenju sodelovanje, in sicer tako med zaposlenimi, z zunanjim okoljem, z drugimi inštituti, univerzami in samostojnimi visokošolskimi zavodi, z vsemi ostalimi šolami, gospodarstvom ter z lokalnim in nacionalnim okoljem. “Prek tega bo JRZ Rudolfovo vračal znanje v okolje, spodbujalo talente za odločanje za tehniško izobrazbo in pridobivalo nove projekte ter nove zaposlene. Rudolfovo mora biti tudi ključni generator razvoja Znanstveno tehnološkega parka Dolenjske.”

7 views0 comments

Comments


bottom of page