top of page

Rudolfovo, kot partner konzorcija vabi na predavanje Nacionalna infrastruktura odprte znanostiVabilo na predavanje: Nacionalna infrastruktura odprte znanostiPredstavljeni bodo nekateri bistveni elementi nacionalne infrastrukture odprte znanosti, ki jih navaja 12. člen Uredbe o izvajanju znanstvenoraziskovalnega dela v skladu z načeli odprte znanosti.


Pozornost bodo namenili predstavitvi Nacionalnega portala odprte znanosti, definiciji vrst repozitorijev ter predstavitvi posameznih slovenskih institucionalnih, splošnih in področnih repozitorijev. Za čim bolj kakovostne informacije o tem, kako lahko repozitoriji omogočijo raziskovalkam in raziskovalcem ravnanje v skladu z načeli odprte znanosti, bodo v razpravi po predstavitvi sodelovali predstavniki repozitorijev.


Predavala bosta dr. Milan Ojsteršek (Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru) in Peter Čerče (Znanstveno-raziskovalno središče Koper).


Predstavitev bo potekala v slovenščini. Podnapisi v slovenščini in angleščini bodo zagotovljeni po dogodku skupaj s posnetkom, ki bo na voljo za kasnejši ogled na platformi Arnes Video: https://video.arnes.si/en/?channel=9lcqz6j71lg7.

 
10 views0 comments

Comments


bottom of page