top of page

Sodelovanje {Rudolfovega na inovacijski konferenci razvojnega projekta GREMO



Raziskovalci {Rudolfovega - Znanstvenega in tehnološkega središča Novo mesto so pretekli teden predstavili svoje dosežke na konferenci razvojnega projekta GREMO, kjer so bile demonstrirane najnovejše inovacije slovenske avtomobilske industrije leta 2023 ter strategije razvoja za prihodnost.

Projekt GREMO, ki je bil ustanovljen leta 2021 in je prejel obljubo 200 milijonov evrov državne podpore v petih letih, je do sedaj prejel že deset milijonov evrov. Kljub manjšim izzivom v dosegi načrtov, je direktor Hidrie Holdinga in koordinator projekta, Iztok Seljak, izrazil optimizem glede doseženega napredka.


Premier Robert Golob je potrdil nadaljnjo podporo vlade projektu, poudaril pomen sodelovanja in izpostavil ključne dosežke slovenske avtomobilske industrije v implementaciji novih trendov v njihove izdelke.


Gre za enega od odličnih primerov sodelovanja med gospodarstvom, znanostjo in izobraževalnim sektorjem v Sloveniji. Podjetja, kot so Kolektor, Hidria, TAB, SIJ Acroni, Iskra Mehanizmi, Mahle EDS, LTH Castings, Talum, Domel, TPV AUTOMOTIVE in drugi, so združila moči v projektu GREMO, kjer si prizadevajo za inovativno preobrazbo in sinergije v avtomobilski industriji.




9 views0 comments
bottom of page