top of page

Vabilo na Dan 3D in CT skeniranja {Rudolfovo

Updated: Mar 18





Rudolfovo - Znanstveno in tehnološko središče Novo mesto vabi poslovne partnerje, da se nam v sklopu Dnevov odprtih vrat pridružite na Dnevu 3D in CT skeniranja. Dogodek bo potekal v sredo, 27. marca 2024, med 9. in 13. uro v prostoru Makerspace Razvojnega centra Novo mesto.

 

Prvi del dogodka bo namenjen spoznavanju različnih tehnologij 3D skeniranja, s katerimi zajamemo površinske podatke predmetov iz stvarnega okolja in jih pretvorimo v oblake točk, ki jih nato z različnimi računalniškimi orodji obdelamo za različne namene, kot na primer za:

• izdelavo digitalnih dvojčkov predmetov,

• izdelavo fizičnih kopij s pomočjo 3D tiskanja,

• izdelavo tehniške dokumentacije s postopkom obratnega inženiringa in

• izvedbo kontrole kakovosti z dimenzijsko primerjavo med oblakom točk in računalniško zasnovanim 3D modelom.

 

Ta tehnologija tako omogoča

• boljši nadzor kvalitete,

• hitrejše razvojne procese,

• personalizirane industrijske izdelke ali storitve in

• ohranjane kulturne dediščine z digitalizacijo muzejskih eksponatov.

 

V drugem delu dogodka se bomo osredotočili na predstavitev CT (computed tomography) skenerja NIKON. Strokovnjaki Rudolfovega in strokovnjak podjetja NIKON bodo predstavili aparaturo in prikazali njeno delovanje na konkretnih primerih.

 

Vabimo predstavnike podjetij, ki ste vključeni v razvoj, industrializacijo, proizvodnjo ali kontrolo kvalitete izdelkov, da se neposredno seznanite z omenjenimi tehnologijami in z raziskovalci Rudolfovega, ki delajo z njimi. V primeru, da želite skenirati točno določen izdelek, ga prinesite s sabo. Če nam ta izdelek opišete vnaprej (pošljete sliko ali ga kar pošljete), se bomo ustrezno pripravili.


  

Zaradi boljše organizacije vas prosimo, da svoj prihod na dogodek sporočite najpozneje do petka, 22. marca 2024, na naslov: katja.sinur@rudolfovo.eu. Prijave na dogodek so obvezne zaradi omejenega prostora in časa.



38 views0 comments
bottom of page